Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer.

Ge en minnesgåva vid begravning

Det är vanligt att ge bort en minnesgåva, eller kondoleansbrev som det också kallas, när någon avlidit för att hedra minnet av personen med ett par fina ord. En minnesgåva är en mycket uppskattad gest som bottnar i en gammal tradition och bekräftar för anhöriga att även andra deltar i sorgen och är många gånger en önskan från de anhöriga.

När du skänker en minnesgåva skickar vi ett fint minnesblad till de anhöriga, samtidigt som din gåva ger utsatta barn runt om i världen möjligheten att äta sig mätta, gå i skolan och få en trygg uppväxt i en familj. Genom en minnesgåva hedrar du ett liv genom att förändra ett annat.

Så beställer du en minnesgåva

Ofta anges det i dödsannonsen om de anhöriga valt en specifik organisation eller fond som ligger dem och den avlidne extra varmt om hjärtat. Som bevis på att du gett en minnesgåva skickar organisationen ett gåvobevis till de anhöriga, där det står vem eller vilka som har skänkt pengar tillsammans med en av dig utvald hälsning.

Det vanligaste är att man själv ombesörjer beställningen av en minnesgåva via nätet, men du kan självklart alltid kontakta vår givarservice på 08-545 832 04, så hjälper vi dig.

Så här fungerar det med minnesgåvor

Vi skickar minnesblad för minnesgåvor från 100 kronor och uppåt. Gåvans belopp kommer inte att anges på minnesbladet.

Du betalar i samband med att du gör din beställning av en minnesgåva. Du kan välja på att betala med ditt bankkort eller via direktbank.

Vi gör allt för att ditt minnesblad ska komma fram så snabbt som möjligt. Leverans sker per post inom fem arbetsdagar.

Förslag på kondoleans-hälsning

När sorgen är som störst kan det vara svårt att hitta de rätta orden. Därför har vi samlat några passande förslag på kondoleans-hälsningar som du kan skriva på din minnesgåva.

Formella formuleringar:
Med varmt deltagande
Med varmt/djupt deltagande i er stora sorg
Med dessa rader vill vi framföra vårt varma/djupa deltagande
Vårt deltagande i er sorg
Mitt varma/djupa deltagande i er svåra sorg
Mina varmaste/djupaste kondoleanser

Enklare formuleringar:
Varma kramar
Stora varma kramar
Vi tänker på er.
Våra tankar är med er
Varma tankar till er
Vi delar Er saknad
Vi tänker på Er/Dig i denna svåra stund.
Vi tänker på dig under den svåra tid ni nu går igenom
Våra tankar går till Er & vi delar Er sorg.

Förslag på kondoleans-hälsningar